elválasztó vonal

Blog

Várnai Soma / 2019. 05. 27 elválasztó vonal

e-Cégkapu az e-ügyintézésben

post pic

Napjainkban gyakran hallhatjuk a körülöttünk lévő elektronikus közigazgatási térben a Cégkapu elnevezést. Ennek oka, hogy 2018. január 1-jétől minden gazdálkodó szervezet köteles az elektronikus kapcsolattartásra a hivatalokkal. Azaz ettől az időponttól az érintett cégek kizárólag a cégkapun keresztül küldhetnek hivatalos ügyekben dokumentumokat, üzeneteket, és a hatóságok is ezen keresztül kommunikálnak a vállalatokkal.

Annak ellenére, hogy közismert fogalomról beszélünk, az elektronikus ügyintézés egyre nagyobb terhet ró az adminisztrációban tevékenykedőkre a számtalan felület, formátum, dokumentumtípus kötelező használata által. Sok esetben az egyes elnevezések, metódusok és hozzájuk kapcsolódó eljárások mikéntje és hogyanja is hosszabb utánajárást igényelnek.

Az e-Jogsegéd Kft ezzel a bloggal kívánja biztosítani az eddig hiányos információáramlást a hivatalok és a gazdasági szereplők között. Elhatározásunk egyrészt, hogy felhívjuk a figyelmet a magyarországi elektronikus ügyintézés kiemelkedő szakmai ügyeire, kérdéseire, eseményeire. Másrészt a hivatalok felől érkező információáramlásban keletkezett űrt kívánjuk betölteni és megoldást kínálni a felmerülő problémákra. Megosztjuk Önökkel szakmai álláspontunkat, a hivatalokkal egyeztetett, ügyintézést megkönnyítő megoldásainkat, fejlesztési eredményeinket, újdonságainkat. Cikkeink célja egy olyan párbeszéd kialakítása, mely segítséget, hasznos információt nyújt minden érdeklődő és hivatal számára, függetlenül attól, hogy a gépi interface-t vagy az állam által biztosított webes felületet használja.

Egy-egy témakörre épülő írásainkat azoknak ajánljuk, akik ismerkednek a témakörrel, illetve találkoztak már az itt említett problémákkal, témakörökkel és megoldást keresnek.

Amennyiben érdekesnek találta bejegyzésünket, ebben az esetben kérjük, hogy ossza meg a lenti közösségi felületeken. Köszönjük előre is!

elválasztó vonal

További cikkeink

ifj. Lengyel Tibor / 2019. 11. 06
e-Cégkapu havi statisztika

A havi statisztikai adatokat tartalmazó blogbejegyzésünket minden hónapban közzétesszük annak...

Bővebben
ifj. Lengyel Tibor / 2019. 08. 12
e-Cégkapu havi statisztika

A havi statisztikai adatokat tartalmazó blogbejegyzésünket minden hónapban közzétesszük annak...

Bővebben
ifj. Lengyel Tibor / 2020. 02. 06
e-Cégkapu havi statisztika

Tavaly decemberben a rekord darabszám láttán nem gondoltuk, hogy az újabb legmagasabb havi...

Bővebben