2018. január 01-től minden gazdálkodó szervezet számára kötelező az e-ügyintézés.

Ugyanakkor a törvény nem írja elő, hogy az Ön vállalkozásának milyen szolgáltatás segítségével kell megvalósítania az elektronikus kapcsolattartást az államigazgatási szervekkel.

Az állam erre a célra biztosít egy ingyenesen elérhető platformot: a Cégkaput. Ez a felület tökéletesen megfelel arra, hogy Ön a törvényben előírt kötelezettségeit a megfelelő módon teljesítse, vagyis üzeneteket küldjön és fogadjon, és üzeneteit a Cégkapuban ideiglenesen (maximum 30 napig) tárolja.
Azonban, az állam által biztosított Cégkapu kényelmetlenné válhat abban az esetben, ha Önnek naponta, vagy akár egy zsúfoltabb időszakban (például bevalláskor) a szokásosnál jóval több üzenetet kell kezelnie,

Miert mi image
Az állami Cégkapun keresztül Ön úgy tud ügyet intézni, hogy:
 1. belép a rendszerbe,
 2. letölti és elmenteni az üzeneteket (fontos tudnia, hogy az e-ügyintézésben a letöltés pillanatától számítódnak a hivatalos határidők),
 3. kicsomagolja azokat (zip),
 4. ha elektronikusan alá van írva az üzenetben lévő dokumentum (.es3 vagy .dosszie), akkor ezekből is ki kell vennie egy plusz programmal, és ellenőriznie kell, hogy hiteles-e az aláírás.
 5. Ha mindezzel megvan, továbbítja az illetékesnek, vagy válaszol rájuk.
 6. Ehhez be kell szereznie az aktuálisan legfrissebb, megfelelő dokumentumokat, nyomtatványokat.
 7. Továbbá, Önnek kell rendelkeznie az ÁNYK programmal is, amibe be kell töltenie a megtalált nyomtatványt, ami csak ezt követően válik kitölthetővé.
 8. Következő lépésként az ÁNYK programmal ki kell töltenie a nyomtatványt.
 9. Továbbá, kell rendelkeznie elektronikus aláírást kezelő programmal is, hiszen ezzel kell elektronikusan aláírnia és időbélyeggel ellátnia az összes mellékletet.
 10. Az ÁNYK-ban a kitöltött nyomtatványhoz fel kell töltenie az aláírt és időbélyegzett mellékleteket, és ezekből kell elkészítenie azt a .KR kiterjesztésű állományt, amit be tud küldeni a Cégkapun keresztül.
 11. Végül fel kell töltenie a .KR fájlt a Cégkapuba új üzenetként.

Ez a folyamat rendkívül időigényes, és nagyfokú koncentrációt igényel. Főleg akkor, ha Önnek tömegesen kell ilyen jellegű üzenetekkel foglalkoznia. Éppen ezért fejlesztettük ki az e-Cégkapu szolgáltatást, ahol ezen lépések jelentős részét maga a keretrendszer végzi el Ön helyett.

Az e-Jogsegéd Szolgáltató Kft. immár több, mint 8 éves tapasztalattal rendelkezik

a jogi eljárások elektronikus üzeneteinek küldésében és fogadásában. Így pontosan ismerjük az elektronikus adminisztrációt igénylő folyamatok kritikus pontjait.


Ügyfeleinket az első lépéstől kezdődően támogatjuk: telefonon és e-mailben is segítünk a regisztrációk elvégzésében, a gépi interface igénylésében és a rendszer beállításában, hogy az átállás az e-ügyintézésre gördülékenyen menjen.

Célunk az e-cégkapu szolgáltatással:

 • megkönnyítsük
 • meggyorsítsuk
 • egyszerűbbé
 • követhetőbbé

tegyük az államháztartással, a különböző hatóságokkal és hivatalokkal való elektronikus kommunikációt.

Ennek elengedhetetlen része egy modern, felhasználóbarát felület, amelyen keresztül Ön nem csak gyorsan, hanem biztonságosan is intézheti elektronikus ügyeit.

Hiszünk abban, hogy

az informatika lehetőségeket ad a vállalkozások kezébe és nem gátakat épít!

Hiszunk

Az e-Cégkapu legnagyobb előnye abban rejlik, hogy:

 • A rendszer minden lépést naplóz.

Ennek köszönhetően Ön pontosan, naprakészen látja, hogy melyik hatóságnál milyen státuszban áll az ügye, vagy éppen hol akadt el az üzenet. Sőt! Még az üzenetekhez tartozó tértivevényeket és feladóvevényeket is összepárosítja Önnek a rendszer!

 • A rendszer szortírozza az üzeneteket Ön helyett.

Ön egy gombnyomással beállíthatja, hogy az egyes hivataloktól érkező üzeneteknek ki a felelőse, melyik osztályhoz tartozik. Így az e-Cégkapu automatikusan az illetékes személyhez vagy részleghez irányítja az üzeneteket. Ezt a folyamatot automata és kézi szortírozó egység is segíti. Például beállíthatja, hogy a NAV-tól érkező leveleket a Pénzügyi osztályhoz, a Járási Bíróságról érkezőt pedig a Jogi osztályhoz továbbítsa a rendszer. Ha olyan üzenet érkezik, amelyet a rendszer nem tud automatikusan kezelni, értesítést küld róla Önnek, így Ön manuálisan tudja azt a megfelelő kollégához vagy osztályhoz irányítani.

 • A rendszer egy helyen tárolja a létező összes űrlapot.

Előfordult már Önnel, hogy egy speciális, ritkán használt űrlapot kellett letöltenie az ÁNYK programhoz? Egy ilyen nyomtatvány felkutatása akár egy órányi keresését is jelenthet az illetékes szervek honlapján. Az e-Cégkapu segítségével ez a feladat is egyszerűsödik, hiszen a rendszerben egy helyen elérhető összes űrlap. Ön egyetlen kattintással kiválaszthatja az ügyintézéshez szükséges dokumentumot, melynek bizonyos részeit a rendszer automatikusan fel is tölti adatokkal Ön helyett!

 • A rendszer kezeli a hibás üzeneteket.

Előfordult már Önnel, hogy egy fájl sérülten érkezett meg Önhöz? Ezentúl ezzel sem kell bajlódnia, mert a rendszer automatikusan kezeli ezeket az üzeneteket is!

Mit fog tapasztalni, ha az e-Cégkaput választja?

 • Hivatalos ügyeit gyorsan, gördülékenyen és átláthatóan tudja intézni.
 • Látni fogja, melyik ügy hol tart, milyen határidőket kell betartania.
 • Csökken az ügyintézéssel töltött idő, és az adminisztrációs teher. Így értékes időt és emberi erőforrásokat takaríthat meg.
 • Nem lesznek többé többszörösen feldolgozott üzenetei, vagy elkallódott levelei.
 • Nem kell nyomtatványokat vadásznia, és azokat külön alkalmazásba feltöltenie, hogy szerkeszteni tudja.
 • Nem lesz szüksége külön alkalmazásra az elektronikus aláírások kezeléséhez.
 • Az üzenetei automatikusan 5 évig tárolódnak, nem kell átmozgatnia őket végleges tárhelyre.

Váltson Ön is a kényelmes megoldásra, válassza az e-Cégkaput!

Érdekel, nézzük az árakat!