elválasztó vonal

Blog

ifj. Lengyel Tibor / 2019. 05. 30 elválasztó vonal

Egyszerű kommunikáció a rendőrséggel: e-Cégkapu

post pic

Blogunk első témájában az ORFK-val való kommunikáció sajátosságait és nehézségeit mutatjuk be.

Az ORFK-val való elektronikus kommunikáció folyamata egy több lépcsőből álló procedúra. Első lépésként meg kell keresni az egyes ügytípusok elektronikus ügyintézését biztosító rendőrségi szervek adatait a Rendőrség hivatalos honlapján.

Ez után, az ügytípusok vonatkozásában hosszas listából kell kiválasztani a hivatali munkarendnek megfelelő űrlapot. Egyes ügyek esetében ÁNYK, másokéban inNOVA űrlap került kialakításra, ugyanakkor léteznek e-Papír szolgáltatással benyújtott beadványok is. Ehhez a felhasználónak több weboldalról kell információt összegyűjtenie, programokat letöltenie, formanyomtatványokat keresnie. Az elektronikus űrlapok benyújtása cégkapun keresztül történik az ÁNYK, e-Papír vagy inNOVA (rendőrségi Portál) szolgáltatás használatával.

Az e-Cégkapu csapata megvizsgálta az ügyfél és az ORFK közötti kommunikációnak a vonatkozásait, melyet leegyeztetve a hivatallal, célul tűzte ki egy gyorsabb, egyszerűbb és hatékonyabb folyamat megoldásának kivitelezését. Az ORFK kiváló támogatásának köszönhetően a rendszer tesztelése sikerrel zárult, és a tőlük kapott jóváhagyást követően az e-Papír üzeneteihez szükséges értékkészletek beépítésre kerültek az e-Cégkapuba. Az e-Cégkapuban az ORFK-val való magas minőségű együttműködésnek köszönhetően megtalálható a Rendőrséggel való elektronikus ügyintézéshez szükséges valamennyi űrlaptípus témacsoport, címzett és ügytípus szerinti felosztás.

Hisszük, hogy az ORFK-val való együttműködés mérföldkő volt a magas szintű elektronikus ügyintézésben, ugyanis jelentős előrelépés történt a hivatalokkal való elektronikus kommunikáció hatékonyságának növelésében. Ennek az eredménynek a sikere, nem kis mértékben, az ORFK támogatásának köszönhető!

Köszönjük az együttműködést!

Amennyiben érdekesnek találta bejegyzésünket, ebben az esetben kérjük, hogy ossza meg a lenti közösségi felületeken. Köszönjük előre is!

elválasztó vonal

További cikkeink

ifj. Lengyel Tibor / 2019. 06. 13
e-Cégkapu havi statisztika

A havi statisztikai adatokat tartalmazó blogbejegyzésünket minden hónapban közzétesszük annak...

Bővebben
ifj. Lengyel Tibor / 2019. 10. 02
e-Cégkapu havi statisztika

A havi statisztikai adatokat tartalmazó blogbejegyzésünket minden hónapban közzétesszük annak...

Bővebben
ifj. Lengyel Tibor / 2020. 03. 06
e-Cégkapu havi statisztika

Februárban majdnem megismételtük a nyitó januári rekord üzenet darabszámot és szintén egy magas...

Bővebben